Spurtoppgjør i Hauernløpet

Postet av Alf Emil Løvgren den 25. Sep 2023

Hauernløpet 2023 ble en vann- og sølefest i strålende høstsol. Regnet som kom uken og dagene før løpet gjorde spesielt første halvdel av løypa svært sølete og enkelte steder måtte løperne gjennom dype vanndammer som lå på tvers av hele løypa. Fra Tverken og ned til mål var det forholdsvis tørre og fine løpeforhold. Med flotte høstfarger på trærne og sol som varmet ble det en skikkelig løpefest med blide og fornøyde deltagere. Imponerende innsats av alle som fullførte 18+ km i terrenget med over 550 høydemeter underveis.

I teten fulgte Sigve Høydahl og Einar Johan Melsom hverandre tett hele veien og de spurtet side om side i mål. De kom inn på nøyaktig samme tid og delte dermed seieren i årets Hauernløp. På plassen bak kom Ole-Jacob Følling, som selv vant for to år siden og har vært på pallen de fire siste årene!

Francisca Vivian da Silva tok i år steget opp fra fjorårets andreplass og vant komfortabelt foran Mari Brøndbo Dahl og Liv Birgit Lie-Jorde.