Hauern 2023 - Ski, Sykkel og Løp


Thorleif Haugs Minneløp, kjent som Hauern, har blitt arrangert i idylliske Finnemarka mellom Drammen, Lier og Modum siden 1966. I 2016 feiret rennet 50-års jubileum og i 2024 skal vi feire at det er 100 år siden Thorleif Haug tok 3 OL-gull i Chamonix!

Thorleif Haugs Minneløp - Hauern går alltid første helgen i februar og er seedingrenn til Birken, Vasaloppet og Holmenkollmarsjen. Man velger selv om man vil gå på tid, eller i trimklassen som en del av Thorleif Haug Marsjen. Det er også mulig å gå halve distansen med og uten tidtaking for de som synes 50 km blir for langt.

SIden 2018 har Hauern også hatt sykkel og løp på programmet. Både som individuelle konkurranser og som en sammenlagt trippelkonkurranse med ski, sykkel og løp. Felles for alle arrangementene er terrenget i Finnemarka mellom Drammen, Lier og Hønefoss.

Datoer for Hauern i 2023:

4. februar: Thorleif Haugs Minneløp - 50 km på ski

17. juni: Hauernrittet - 31 km sykkelritt på sti, kjerrevei og grus

23. september: Hauernløpet - 18 km terrengløp og HauernUltra - 54 km terrengløp

Nytt av året er at sykkelrittet flyttes til før sommeren og arrangeres med start og mål på samme sted. Dato er satt til lørdag 17. juni. Løypebeskrivels og kart finnes på Hauernrittets egen side.


Kommende arrangementer

2023

Lørdag 23. september:

Hauernløpet

HauernULTRA


2024

Lørdag 3. februar:

Hauern

Halvhauern

Thorleif Haug Marsjen

Familiehauern


Søndag 4. februar:

Minihauern


Lørdag 1. juni

Hauernrittet


Sponsorer