Deltagerrekord i HauernUltra

Postet av Alf Emil Løvgren den 1. Okt 2023

Med dobbelt så mange påmeldte som i fjor hadde HauernUltra det sterkeste startfeltet siden oppstarten i 2020. I morgentåka satte de i vei på runde 1 kl. 08.00. Noen med ambisjoner om å vinne, andre med mål om å fullføre sitt lengste løp noensinne og klare cutoff-tiden på 2 og en halv time per runde. Med totalt 3 runder av nærmere 19 km med 550 høydemeter per runde er dette solid utfordring for de aller fleste.

Med store menger regn uken før løpet følger også mye søle og vann på stiene. Flere steder måtte løperne gjennom dype vanndammer og kjempe seg oppover stier som regnet hadde gjort om til bekker. Selv om solen raskt festet grepet om dagen, var de store vannmengdene i terrenget på alle de tre rundene. Spesielt sølete ble det etter at deltagerne i Hauernløpet som løp 1 runde i samme løype hadde passert og tråkket opp de sølete stiene til det ugjenkjennelige.

Kjetil Kasin Harm satte av gårde i et forrykende tempo og allerede etter en runde hadde han flere minutters ledelse på Pål Harboe og Harald Sundgot Borgen. Med en rundetid på 1:30:00  på første runde og 1:38:00 på de to neste rundene kom han i mål på 4:46:03. Dette var 20 minutter foran nestemann og kun 1 minutt fra fjorårets vinnertid som ble satt i en 1,5 km kortere løype på tørt og fint underlag. Rundetiden på første runde ville også gitt en imponerende 7. plass blant de som løp 1 runde i Hauernløpet.

Marit Ann Laulo fra Romerike Ultraløperklubb tok seieren i kvinneklassen i det som nærmest kan kalles et spurtoppgjør i løp som holder på i mer enn 6 og en halv time. Etter å ha hatt en solid ledelse ved starten på runde 3 kom Marit Ann i mål knappe 47 sekunder før Birgitte Nyblin-Austgulen fra Danvik Rønners. I de siste bakkene hadde de øyekontakt og begge la inn et ekstra gir inn mot mål. Selv etter denne kraftanstrengelsen hadde de begge et smil til fotografen og kunne stolt vise fram HauernUltra-koppen som bevis på årets innsats i HauernUltra.

Like imponerende i årets HauernUltra er innsatsen til Anne Hukkelberg, Marius Kristiansen og Martin Winger som kjempet seg gjennom 3 tøffe runder på i overkant av 8 timer. For Anne var dette sågar mer enn dobbelt så langt som hun noengang tidligere har løpt. Vi er dypt imponert over alle som klarte cutoff-tiden på 2 og en halv time per runde og sto i det gjennom en lang dag i Drammensmarka. Det at over 20% av de startende gir seg etter 1, eller 2 runder vitner om at dette er en krevende løype både teknisk og lengdemessig. Det er også mentalt krevende å legge ut på en ny runde når man passerer depotet og det frister mer å bare bli sittende. Samtidig er tilbakemeldingene vi får på vår litt spesielle variant av en Backyard ultra svært gode og løperne virker godt fornøyde med at de har tilgang til eget depot og kan fylle opp lagre og bytte tøy for hver runde.